Navn: Rassin Haugseng

Alder: 20 år

Jobb/utdanning; fagbrev som tømrer, studerer ved Stavanger Tekniske Fagskole

Rassin er et av tre blad Haugseng på Nærbøs herrelag. Som broren og søskenbarnet begynte han karieren på parketten i Loen som 7-åring.  Rasin er en av forsvarssjefene i laget, du skal ha hatt mer enn et par runder på styrkerommet før du kommer forbi denne karen.

Hva betyr Nærbø for deg? Nærbø er klubben jeg alltid har tilhørt, det er samhold og fellesskap. Vi har vært ganske unike ved tidlig å sette felles mål og systematisk jobbe mot dem. Nærbø er hjemme og jeg trives med å spille her.

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hva er målet for resten av sesongen slik det ser ut nå? Målet er som det alltid har vært denne sesongen – å beholde plassen i Eliten. Vi har fortsatt ikke nok poeng til å si vi er på sikker plass. Skulle vi nå sluttspillet er det å regne for en bonus.  Vi kommer til å kjempe hardt for å unngå kvalik, så får vi se hva fasit sier etter siste kamp i mars.

Hvordan balanserer du utdanning og toppidrett? Det er lettere å få til nå som student kontra når jeg jobbet som lærling. Da ble det fort lange, tunge dager som startet tidlig før en skulle ha 1-2 treningsøkter på kvelden. Som student kan jeg lettere styre dagene slik at de passer inn i forhold til treningene. Jeg har aldri vært i en situasjon der jeg må velge mellom håndball og utdanning/jobb – familien har alltid vært støttende med tanke på satsingen min.

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere? Vi prøver å ha fokus på hvordan vi oppfører oss og ha et bevisst forhold til rett, galt og hvordan vi skal oppføre oss.  Det gjelder både i Loen, at vi tar vare på anlegget vårt, og menneskene vi treffer på anlegget. Det koster oss lite å være høflige og hilse, å ha normal folkeskikk rett og slett.

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg har spilt fotball – egentlig har hele 98-gjengen gjort det. Når det kom til det punktet at vi måtte velge valgte de fleste håndball. Det var der vi var best og hadde det mest gøy.

Hvor viktige er sosiale medier for deg? Sosiale medier er ikke viktig for meg i det hele tatt – jeg har de samme kontoer som flesteparten, men er ikke så aktiv.

Foto: Solveig Jåstad

Har du forståelse på hjemmebane for tiden du må legge ned på trening for å nå målene dine? Alle i familien og kjæreste har drevet med eller driver idrett selv så jeg har alltid hatt stor takhøyde for tiden som blir lagt ned i Loen og på Sportssenteret.

Hva betyr publikumet i nye Loen for deg? Publikumet betyr alt – de gir oss energi og lyst til å gi ekstra gass. Det er ikke det samme å spille for 100-200 tilskuere på bortebane som for over 1000 stk i Nye Loen.

Hva er ditt beste minne fra håndballbanen? Det har blitt en del gode minner etter hvert som årene har gått. De som skinner mest er cup-gullene til G20 og opprykket til Eliteserien.  Å jobbe systematisk gjennom flere år for gradvis å bli bedre og bedre hører også til gode minner å se tilbake på.

Hvor er du om 5 år? Jeg tar ting som det kommer og vil spille så lenge det er gøy og gir meg noe. Jeg har ikke noen umiddelbare planer om å spille utenfor Nærbø, men skulle det dukke opp et tilbud som frister på riktig tidspunkt vil jeg vurdere det.

DETTE SIER HÅ RUGERI OM RASSIN HAUGSENG

Vi valgte å være personlig sponsor for Rassin fordi:vi har kjent han siden han var liten

– vi klekker stjerner og ser på Rassin som en stjerne

– Rassins egenskaper er verdier som Hå Rugeri ønsker å sammenlignes med; fremgang, styrke og stabilitet

– Kylling er sunt og gjør godt for bygging av muskler, Rassin er et godt eksempel og forbilde på det

Ragnhild og Arild, Hå Rugeri