Navn: Jone Sele Holmebakken

Alder: 21 år

Jobb: Håndmann hos Risa a/s, for tiden sykemeldt med kneskade

På håndballbanen har Jone alltid spilt for Nærbø, fra 7 årsalderen og opp til i dag (minus et lite avbrekk der fotball stod i fokus).  Han var uheldig rett før sesongen 2018/2109, både korsbånd og menisk forvent i  en treningskamp i august 2018 og Jone er derfor satt på sidelinjen den første sesongen i Eliteserien. Vi møttes for å snakke litt om Nærbø generelt og hvordan det går med opptrening etter kneoperasjonen han tok 4-5 uker etter skaden i høst.

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hvordan går det med deg? Det går greit – opptrening etter skade og operasjon er ikke det mest spennende, men jeg følger programmet fysioterapeuten har satt opp. Det er begrenset hvor moro det er å være i styrkerommet eller løpe/sykle alene i så lang tid. Men det er det som må til for at kneet skal bli best mulig igjen, så da legger jeg inn de øktene som trengs.

Jeg trener 2 økter til dagen som er satt opp av fysioterapeuten, en økt om morgenen og en om ettermiddagen på Jæren Sportssenter. Det har vært mye løping og sykling, i tillegg til styrketrening . Ofte er jeg ferdig å trene før laget trener sammen så jeg kan komme ned i Loen og henge med de på trening. Nå har jeg kommet så langt at  jeg kan være med å jogge litt i forbindelse med oppvarming og være kjegle for de andre på diverse øvelser.

Tidsplanen for å komme tilbake etter operasjonen er 9-11 måneder.  Jeg ble operert i september og har hatt en jevn fremgang uten tilbakeslag så langt.  Derfor håper og tror jeg at jeg kan bli klar til oppkjøringen mot neste sesong.  Jeg ønsker å komme tilbake og spille på eliteserienivå og at opptreningen fortsetter i samme tempo uten tilbakesteg. Samtidig er jeg bevisst på at kneet skal vare hele livet, ikke bare ut håndballkarrieren.

Har du følt at du er med laget samtidig som du står utenfor mens du er skadet? Jeg har følt litt på det ja. Jeg er med på spillerbenken under hjemmekamper, men er ikke med på bortekamper.  Jeg trener ofte alene og er avhengig av å motivere meg selv. Det kan være kjedelig til tider, men jeg har aldri tenkt tanken at dette gidder jeg ikke lenger. Målet er å komme tilbake til håndballbanen og gjengen på elitelaget.

Hva betyr Nærbø for deg? Nærbø er hjemme, det betyr mye. Miljøet i Loen er spesielt, både for spillere og supportere.

Hva er målet for resten av sesongen slik du ser det nå? Målet i utgangspunktet var å beholde plassen – slik tabellen ser ut nå er det naturlig å gløtte opp mot og drømme om 8.plass og sluttspill

Hvordan balanserer du jobb med toppidrett? Det kan være hardt til tider. Med en fysisk tung jobb og tidlig start om morgenen har det vært ganger hodet protesterer mot å gå på trening etter jobb, men når jeg kommer i gang er det alltid like gøy.

Hvilket råd har du til unge spillere som ønsker å satse? Ha det gøy med håndballen, ikke tenkt for seriøst og eller ha for høye forventninger for tidlig. Møt på trening og lytt til det treneren prøver å formidle til dere og ha de gøy i lag.

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere på Nærbø? Vi har hatt fokus på dette innad i laget – det er noe vi prøver å være bevisste på.

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Det har vært håndball og fotball. I periode etter 14/15-sesongen sluttet jeg med håndball for kun å spille fotball. Jeg lenget tilbake til parketten etter en kort stund, etter det har det kun vært håndball.

Foto: Solveig Jåstad

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Ikke så veldig viktig, men jeg er vel lik de fleste med tanke på mobilbruk. Når jeg har mobilen i hånden svinger jeg fort innom de mest populære plattformene- Facebook, Instagram og Snapchat. Facebook bruker jeg mest som informasjonskanal, bl.a. rundt håndballaget, men poster lite ellers. Instagram poster jeg litt på, men er ikke så veldig aktiv der heller.

Har du forståelse på hjemmebane for tiden på må legge ned på trening for å nå målene dine? Mor og stefar er del av miljøet i Loen så de har forståelse for tidsbruken som må legges ned for å bli bedre og komme på best mulig nivå. Jeg prøver å hjelpe far på gården på Sele når jeg har anledning.

Hva betyr publikummet i Nye Loen for deg? Vanvitting mye – vi merker god forskjell på å spille i Loen for fullsatt hall med bånn gass trøkk vs lag som knapt har 100 stk på tribunen. Publikum gir energi når de er gira, da strekker vi oss også for å gi det lille ekstra

Hva er ditt beste håndballminne? Første NM-gullet med G20 og opprykket til eliteserien.

Hvor er du om 5 år? Da håper jeg at jeg har fått holde meg skadefri og spiller på Nærbø Herrer sammen med av flesteparten av gjengen som er her i dag.

RISA AS er Nærbø IL sin generalsponsor og er også med på spleiselaget til Nærbø Elite. Dette sier de om hvorfor de støtter både bredde og eliteidrett

Vi har bestemt oss for at vi skal være bransjens beste arbeidsplass. Vi skal også spille på lag med nærmiljøet vårt. Mye av det arbeidet vi gjør er til nytte og glede for mange mennesker. Samtidig ønsker vi å være et godt yrkesvalg både for fagfolk med lang yrkeserfaring og unge som trår sine første steg i arbeidslivet.

For å nå slike mål er det viktig at vi spiller på lag med våre omgivelser. En måte å gjøre det på er å samarbeide med gode krefter i lokalmiljøene. På den måten lærer vi om hva som er viktig for dem som lever rundt oss, samtidig som det gir oss muligheten for å gi av vårt overskudd til gode og sunne samfunnsformål.

Akkurat nå støtter vi både lokal breddeidrett og eliteidrett. For oss er det å gi gode vilkår for både de mange og enerne to sider av samme sak.