Borte vanskelig, hjemme best – Nærbø

Borte vanskelig, hjemme best

Nærbø – Bodø HK 32-30

Bodø kommer til Loen uten så mye annet enn æren å kjempe for, de er allerde klar for 1.divisjon neste sesong. Nærbø derimot er sugne på å reise seg etter en middelmådig forestilling mot Bækkelaget søndag. 1205 tilskuere har funnet veien til Loen midt i vinterferien og håper på 2 nye poeng for å holde laget over kvalikstreken.

Bodø scorer først og viser at de slett ikke har tenkt å forære Nærbø seieren. De setter en tøff linje i forsvar som resulterer i en utvisning allerede etter et minutt. Den påfølgende straffen i settes i tverrliggeren, men neste angrep gir oss kampens første hjemmescoring. Publikummet i Loen setter rammen fra start, det vibrerer i hallen mens de prøver å bære frem Nærbøspillerne på banen. Det vil seg ikke helt i starten, Bodø holder seg foran med både 1 og 2 mål til det er 10 minutter spilt. Da scoret Nærbø sitt 7.mål – endelig er et mål foran. Bodø klorer seg fast og holder avstanden på et og to mål til omgangen er halvspilt, da sier Nærbø takk for følget og siger litt og litt fra. 1.omgang blåses av med 4 måls ledelse til hjemmelaget, 19-14

Starten på 2.omgang er positiv sett med jærske øyne, Nærbø øker ledelsen igjen og er 5 mål foran. Det ser ut som dette skal gå veien. I stedet for er det starten på en ganske rotete omgang som der Bodø kryper nærmere og nærmere på resultattavla. Med 10 minutter igjen å spille er vi plutselig kun 2 mål foran! Det dukker noen nervøse rynker i pannen på publikum – klarer vi dette, vil det gå godt? 7 minutt igjen – nå er vi kun et mål foran! Glipper seieren mellom fingrene våre? Vi øker til 3 måls ledelse igjen og lettelsen brer seg på tribunen. For tidlig viser det seg – med 3 minutt igjen er vi tilbake i et måls ledelse. Da gjør Vegard kampens viktigste redning, Mike setter inn 32-30 med 90 sekund igjen. NÅ må det vel gå veien!  Ingen av lagene klarer å utnytte de siste sekundene og Nye Loen kan feire 2 nye poeng sammen med spillerne.

Andreas Horst Haugseng kåres til Nærbøs beste spiller og tar med seg et gavekort fra kampsponsor Aarbakke sammen med Bodøs beste spiller Djordje Djekic

Med 3 kamper igjen ligger Nærbø på 7.plass med 17 poeng. Neste onsdag møter vi Haslum som etter dagens resultat ligger på kvalikplass. Haslum har vi møtt både i cup og serie tidligere i år og tapt klart begge gangene, så det kommer ikke til å bli en lett kamp om to nye poeng. Kampen spilles i Nadderud Arena onsdag 6.3. klokken 18.30 og kan sees direkte på Jærbladet