Navn: Sindre Heldal

Alder: 20 år

Jobb: Jobber hos Haugseng

Hjemmeklubb: Mathopen IL

Med en far som har spilt i eliteserien og en farfar som har vært på landslaget skulle en kanskje tro at en karriere innen håndball sa seg selv.  Faktisk sluttet Sindre med håndball 2.klasse – det var ikke gøy og fotballen fristet mer! Etter hvert så kriblet det i håndballgenene og det ble mer og mer håndball før fotballen måtte vike helt. 15 år gammel gikk Sindre til Fyllingen Bergen, før han i fjor sommer skrev under på en 2-årskontrakt med Nærbø .

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hva betyr Nærbø for deg? Nærbø for meg er håndball- og treningskultur. Siden jeg har truffet mange av Nærbøspillerne opp gjennom årene på landslagssamlinger og i Bringserien visste jeg hva jeg gikk til når jeg sa ja til å slutte meg til troppen. Alle her er bevisste hva som må legges ned av arbeid for å spille på det nivået vi ønsker og vi er flinke å ta vare på hverandre. Å bo her er ganske så forskjellig fra å bo i Bergen, men det går fint. Den største forskjellen blir kanskje at lag og vennegjeng er to sider av samme sak.

Hva er målet for resten av sesongen i eliteserien slik det ser ut nå? Vi har gjort det bedre enn forventet. Jeg trodde alltid at vi hadde et godt nok lag til å holde oss i eliteserien, men jeg trodde ikke vi skulle ligge så godt til med tanke på sluttspillplass. Sånn sett ligger vi foran skjema, men målet vi satte før seriestart om å holde oss gjelder ennå. Noe mer enn det blir en ren bonus.

Hvordan balanserer du utdanning og toppidrett? Jeg har valgt å ikke studere akkurat nå, rett og slett fordi jeg var skolelei.  Det må kunne sies at jeg er ekstremt heldig med arbeidsgiveren min her på Nærbø som legger til rette for at jeg skal kunne både jobbe og trene. Det er jeg veldig takknemlig for.

Hva vil du anbefale unge spiller som ønsker å satse? For de unge som har lyst å satse anbefaler jeg å ha det gøy med idretten – du kan komme langt med det. Samtidig må du vite at hvis du skal satse mot toppen så krever det noe av både deg som person og nettverket rundt deg.  Det er lettere å satse hvis nettverket rundt deg støtter og forstår deg. Men uansett – husk alltid å ha det gøy!

Foto: Solveig Jåstad

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere i Nærbø IL Det er stilig å være forbilder på Nærbø der håndballkulturen er så sterk. Hjemme i Bergen er det fotball og Brann som stjeler mesteparten av oppmerksomheten, her står håndballen mye mer i fokus og det kult. Samtidig gir det oss et ekstra ansvar,  med tanke på ryddighet, orden, oppførsel og inkludering. Vi kan ikke kreve at de yngre spillere rydder hvis vi bare roter og lar andre rydde opp.

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter? Jeg valgte fotball foran håndball i mange år – men når jeg begynte å bli redd og trekke meg i taklinger fordi jeg var redd for å skade meg før håndballkamper forstod jeg at jeg i realiteten hadde valgt håndballen.

Har du hatt noen spesielle utfordringer-noe du har måttet jobbe spesielt med? Jeg har egentlig ikke hatt noen spesielle utfordringer.  Jeg har endret spillested på banen fra back til ving, men det var et valg jeg gjorde selv. Jeg trives på vingen, men det er greit å kunne trå til på back også hvis det trengs.

Hvor viktig er sosiale medier for deg? Jeg bruker nok litt mye tid på sosiale medier,  de andre på laget vil nok si at jeg er en av de som bruker mest tid der. Jeg synes det er gøy å følge med og det er en fin måte å få med seg informasjon hjemmefra. Forholdet til de forskjellige plattformene er nok likt hos meg som hos de fleste andre i 20-årene – Facebook til informasjon, Instagram til å følge med, Snap til å kommunisere.  Jeg prøver å ha et bevisst forhold til informasjon som legges ut og veier ofte for og mot å legge ut bilder/kommentere i sosiale medier siden jeg vet mange av de yngre spillerne følger oss

Hva betyr publikummet i Nye Loen for deg? Det er ekstra gøy å spille med stort trøkk fra et engasjert publikum og folk på Nærbø støtter veldig godt opp om laget sitt. En god atmosfære gjør oss spillere ekstra giret. For oss som kommer fra andre klubber er vi ikke vant med så mange tilskuere. Vi er takknemlige for alle som kommer på hver kamp og løfter oss opp – dere skal ha skryt alle som en for stemningen dere lager i Loen.

Hva er ditt beste håndball-minne? Det frister veldig å si når jeg var med å slå Nærbø i Bringserien 🙂 Petter Wessel-gullet med Mathopen var også veldig spesielt – vi var klassekompiser som vant noe sammen.

Hvor er du om 5 år? Da håper jeg vi har vunnet noe med Nærbø og jeg nærmer meg en utenlandskarriere. Jeg har ambisjoner om å dra ut og er ikke redd for å si det. Det kan være større sjanse for å nå målene når de blir sagt høyt. Samtidig ser jeg at det er mye som skal klaffe, av og til er det kun tilfeldigheter som avgjør om du får et interessant tilbud i rett tid.

DETTE SIER WOODLAND OM SINDRE HELDAL

Vi valgte Sindre som «vår man», fordi vi mener han er en komplett spiller med glimt i øyet, godt humør og er en meget kreativ spiller!
Vi i Woodland assosierer oss med de samme gode verdiene!