Navn: Andreas Horst Haugseng

Alder: 20 år

Skole: Studerer til bygg-ingeniør ved Universitetet i Stavanger. Jobber litt i butikken hos far.

Andreas er en ”home-grown” spiller, en ekte Nærbøgutt. Han er av 98-generasjonen, en del av grunnstammen i det som har blitt Nærbø Elite.  Når han blir spurt hvor gammel han var når han startet med håndball må han tenke litt før han sier: ”Det må du spør far om”  – og far det er trener Rune Haugseng.  (Etter en henvendelse på Facebook kommer svaret fort: Andreas startet å spille når han var 7 år )

Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Hva betyr Nærbø for deg? Nærbø er moderklubben min. Jeg er stolt av det vi har oppnådd for å komme dit vi er i dag, fremgangen vi har hatt fra år til år. Det er ekstra kult at vi har klart å nå målsettinger vi har satt oss – som NM-tittlene.

Hva er målet for resten av sesongen slik det ser ut nå? Målet er det samme som det alltid har vært : å holde seg i eliteserien og ta kamp for kamp. Det er ingen grunn til å endre på det nå, selv om vi pr. dags dato har klaring til nedrykks-streken.

Hvordan balanserer du utdanning og toppidrett? Det går fint å få til begge deler for min del. Jeg er heldig som har foreldre som legger best mulig til rette for at jeg skal nå over alt, uten noe press på at jeg må få en ekstrajobb utenom. Utdanning er viktig – det er det jeg skal leve av resten av livet, også etter håndballkarrieren.

Hvilket forhold har du til at dere er forbilder for unge spillere i klubben? Vi ser oss selv som vanlige ungdommer, men jeg ser jo at vi nok har større innflytelse enn vi tror. Derfor er det også viktig å møte andre med respekt, både andre voksne og unge spillere. Det gjelder både generell oppførsel og hvordan vi behandler anlegget i Loen, at vi rydder etter oss og tar vare på hallen slik som vi ønsker de andre lagene også skal gjøre.  Vi prøver å gi tilbake til idrettslaget ved å være med på dugnader når vi kan – bl.a var det flere fra herrelaget som var med på å bygge ut tilskuerkapasiteten i Nye Loen før denne sesongen. Når det gjelder alkohol og tobakk så har vi pratet om det innad i laget, at vi må være bevisste våre roller som rollemodeller.

Har du kun spilt håndball eller har du vært innom andre idretter?Jeg har vært innom svømming, ishockey og fotball – men håndballen har alltid hatt førsteprioritet. Det var der jeg hadde det mest gøy og vi hadde det mest seriøse opplegget rundt oss.

Hvor viktig er sosiale medier for deg?Ikke i det hele tatt. Jeg er bevisst at sosiale media er en del av dagens samfunn, men det er ikke viktig for meg i min hverdag.

Foto: Solveig Jåstad

Har du forståelse på hjemmebane for tiden du må legge ned i treningsarbeidet for å nå målene dine? Ja, jeg er heldig som har foreldre som legger til rette for at jeg skal kunne satse best mulig. Selv om mor nok synes jeg burde hjelpe mer til hjemme.

Hva betyr publikummet i Nye Loen for deg? De er best – de betyr mye! De gir oss energi og en atmosfære som gjør det ekstra moro å prestere i. Vi ser forskjeller på antall publikummere på de andre arenaene når vi er på bortekamper – vi er heldige som har et stort publikum som heier oss frem hver hjemmekamp. Det gir oss en ekstra boost for å vise hva vi kan.

Hva er ditt beste håndballminne? Mange – vi har opplevd så mye på håndballbanen etter hvert. 2 NM gull med G20 og opprykk til Eliteserien står jo frem som store og gode minner. Alle fine reiser til diverse turneringer, der vi har bygget oss opp som lag og som kompisgjeng, er også gode minner å tenke tilbake på.

Hvor er du om 5 år? Da håper jeg at jeg har tatt steget ut til spill i utlandet. Jeg ønsker også at vi kan ta steget til større ting her på Nærbø. Landslaget er ikke et mål i seg selv, det er et større mål å bli så god som mulig.

DETTE SIER SPAREBANKEN VEST OM ANDREAS HORST HAUGSENG

Andreas har over flere år fremstått som en solid Jærbu og et utmerket forbildet for andre unge talenter. Han er et godt eksempel på at med sunne holdninger og en stor porsjon treningsvilje kan en nå de målene en setter seg. At Andreas er kunde i Sparebanken Vest er heller ingen ulempe. Sparebanken Vest er stolt personlig sponsor til Andreas Horst Haugseng.