Det vil seg ikke helt på bortebane – Nærbø

Det vil seg ikke helt på bortebane

BSK – Nærbø  36-28

Ny bortekamp for Nærbø, og ny mulighet for å prøve å plukke med seg mer enn de tre poengene det har blitt borte til nå i sesongen. BSK ligger to plasser under oss, med to poeng mindre og en kamp mindre spilt, dermed blir dagens kamp en såkalt 4.poengskamp.

Kampen starter som motsatt oppgjør i Loen – med stort tempo. Det veksles fort mellom banehalvdelene, men det er BSK som treffer best på sine forsøk. Nærbøs angrep preges av tekniske feil og keeperredninger fra en svært opplagt BSK keeper – etter 6 minutt står det 5-2 til hjemmelaget.  Marc legger timeout-kortet på bordet og gir spillerne klar beskjed: mer bevegelse både bak i forsvar og fremme i angrep. Det er for lett for BSK å bryte gjennom på yttersiden av toerne og våre skudd blir for lett plukket opp i midten.

Dessverre når ikke beskjeden fra trenerteamet helt frem – etter 12 minutter har Nærbø fortsatt ikke satt mer en 2 mål bak Henrik Ruud Thovås i BSK-målet.  Det lugger fremover samtidig som vårt forsvar ikke holder vanlig standard. Etter 15 minutter må timeout-kortet på ny legges i sekreteriatet – nå står det 9-2 til hjemmelaget. Halvor Elias bytter plass med Vegard i målet og flyten i angrepet blir noe bedre. Vi kryper oss langsomt innpå Bækkelaget – etter 17.50 er forspranget krympet til 4 mål og nå velger BSK å ta timeout.

BSK bommer på sitt kantskudd etter timeouten, mens John setter sitt skudd nydelig i mål på innsiden av keeper. Nå er vi kun 3 mål bak og vi øyner muligheten til en jevnere kamp. Men resten av 1.omgang preges igjen av tekniske feil og keeperredninger av våre skudd. BSK bretter spillet godt ut i angrep og kommer på gode bevegelser som setter opp enkle langskudd og gjennomløpninger. Til pause er Bækkelaget foran med 6  mål, resultatet lyser 19-12 når signalet går etter 30 minutt.

2.omgang blir egentlig ganske lik 1.omgang – kampen fortsetter i et stort tempo der BSK lykkes med sine bevegelser, mens vi blir stoppet av tekniske feil og en veldig god Henrik Ruud Thovås med 19 redninger totalt i dag. Vi prøver og prøver utover omgangen, men avstanden vil ikke bli mindre enn de fire-fem målene som har definert mesteparten av kampen. Når Bækkelaget kommer foran med sitt 6. og 7. mål med fire minutter igjen innser vi nederlaget.

Kampen ebber ut i et surt 8-målstap – i dag ble vi stoppet av en keeper i det umulige hjørnet og for mange feil i både forsvar og angrep. Nærbøs beste blir Andreas Horst Haugseng – vel fortjent etter 8 mål totalt i kampen. Dermed har han også passert 70 mål totalt i Eliteserien i år.

Med dagens tap sniker BSK seg foran oss på tabellen på innbyrdes oppgjør og vi ligger på 9.plass foran onsdagens kamp i Nye Loen mot Bodø HK. Vi trenger full hall og støtte fra dere i jakten på nye poeng for å holde oss over kvalikstreken! Vi prates på onsdag – og sier som i England etter fotballkamper ”We go again”

#blodsnåttogjuling #ettlag

P.S! Dagens funfact – når Rassin setter Nærbøs 15.mål for dagen 2 minutter ut i 2.omgang er det vårt mål nr. 500 i Eliteserien sesongen 2018/19.