#Blodsnåttogjuling – Nærbø

#Blodsnåttogjuling

Nærbø Herre vs Halden 38-31.

Gutta fra Halden gjester Nye Loen i dag, og vi er alle spente på den viktige kampen. Forrige møte endte med 25-25 og gav 1 poeng til hvert lag, noe begge lag garantert ikke ønsker en reprise av. Hjemme i vår egen stue skal vi krige til oss begge poengene, og er det et sted vi fikser det meste så er det i Nye Loen. Halden ligger rett over oss med 15 poeng mot våre 13, men det har vi tenkt å gjøre noe med i dag!

Vi går for #fullhall og topp støtte fra publikum – Det vi vet helt sikkert er at det kommer til å bli en spennende kamp.

Nærbø hymnen dønner ut av høyttalerne, mens flaggene bæres ut på banen – Vi er snart klar til kamp!

Halden starter med ball, men det er Vegard som åpner showet med en redning som får gang på publikum i hallen. Allerede de første minuttene ser vi at dette kommer til og bli en tøff kamp. 2 minutter spilt og vi har alt fått vår første utvisning og etter 4 minutter kommer Haldens første straffekast. Det er høyt tempo i kampen, men vi jobber bra i både forsvar og angrep. Etter 10minutter står det 6-5 til Nærbø.

Vi har 5 mann på scoringslista så langt, og en keeper som ligner en vegg. Dermed tar Halden en timeout etter 14 minutter på stillingen 10-6 i favør Nærbø. Tempoet holdes oppe, og selv om vi holder på ledelsen er det Halden som har puttet flest mål etter sin lagtimeout. Etter 22 minutter og utligning av Halden til 12-12 legger Marc det grønne kortet i bordet.

Steffen kommer på banen og smeller inn et mål på direkten samtidig som Halden får sin første utvisning. De siste minuttene preges av det som ser ut som stress fra begge lag, og dermed ender flere angrep i tekniske feil eller bom i begge ender. Takket være solid keeper spill av Vegard får Halden inn lite mål på tross av et famlende forsvar i vår ende. Vi får en utvisning i det 27 spilleminutt, men klarer å putte mål i undertall og går dermed til pause med stillingen 18-16.

Pause: Nærbø Herre vs Halden 18-16.

Halden fikk en utvisning 5 sekunder før slutt i første omgang og starter dermed i undertall, likevel er det de som setter det første målet. Også andre omgangen starter tøft, men denne gangen er det vi som får straffekast og Halden som får utvisning. Vegard redder og redder, og vi setter mål igjen og igjen – publikum tar fyr. Vi ligger foran med 4 mål etter 5minutter av andre omgangen.
Vi roter det litt til, og Halden lister seg innpå. Det jobbes i begge ender, og Halden er så nær som to mål fra oss, før vi igjen øker ledelsen tilbake til de 4 vi hadde etter de 5 første minuttene. Etter 17 minutter legger Lauritzen timeout kortet i bordet for Halden.

Vegard har ikke tenkt å gi ulvene det første målet etter timeouten og står bom. Gutta finner Ole på streken og vi er oppe i en 5måls ledelse til de 1190 frammøtte publikummernes store glede. Like etter er det vi som ber om timeout på stillingen 30-26.

Vi får nok en utvisning i det 21 spilleminuttet, men spiller et greit undertallsspill og stillingen er 31-28 når vi er fulltallige. Vegard er i fyr og flamme i dag, og gjør livet virkelig surt for Halden. Med 5 minutter igjen av kampen er stillingen 33-28 i vår favør. Halden står langt ute i forsvar men vi lurer oss inn bak dem og får ballen i mål likevel.

Publikum reiser seg, 30 sekunder igjen å spille og vi dunker ballen i mål! Vi vinner fortjent 38-31.

Nærbøs beste spiller: Mike Wurtz Lønne.

Neste kamp: Bækkelaget vs Nærbø Herre. 24.02.19. Klokken, 18.00. Nordstrand Arena. Se den på jbl.no.