Nesten, men ikke helt! – Nærbø

Nesten, men ikke helt!

Runar Sandefjord vs Nærbø 31-29.

Forrige gang vi møtte Runar Sandefjord tok vi imot dem i Nye Loen, det var en spennende kamp som endte med vår aller føsrste seier i eliteserien. Nå gjester vi Runarhallen og er sugne på nye 2poeng. Vi har tatt 4 av 4 mulige poeng så langt i år, og skal kjempe for vår 3 strake seier. Runar Sandefjord på sin side er garantert sugne på revansj på hjemmebane, og kommer til å gi oss kamp om poengene.

På Nærbø samler supporterne seg på den lokale baren, Holdeplassen som viser alle bortekamper på storskjerm. Det er spente og håpefulle

supportere som venter på at kampen skal blåses i gang. Forventningene til guttene har steget i takt med at poengene har tikket inn og vi kan nok si at mange av de oppmøtte tror på seier i dag. Heie skal de gjøre uansett!

—————————————————————————————————

Kampen starter tøft for Nærbøguttene, og etter bare 5 minutter legger Marc timeout kortet i bordet. Stillingen er 4-0 til Runar Sandefjord. Selv etter timeouten sliter vi med å få ballen i mål. Vi bommer mål og Runar’s keeper redder det som kommer hans vei. Først etter 8 minutter får Tord Lode satt vårt første mål. Guttene kjemper seg tilbake inn i kampen, og får puttet litt mål samtidig som Runar klusser i angrep.
Famlende angrepsspill i begge ender gjør at denne førsteomgangen ikke akkurat er målrik så langt, men vi kjemper på og etter 21minutter er stillingen 9-7 i favør Runar.

Timeout kortet legges nok en gang i bordet, men denne gangen av Runar.
Resten av første omgang går i samme «tralt» og det puttes litt mål i begge ender. Runar har hatt mer eller mindre kontroll hele første omgangen, men vi henger på. Det ser ikke ut til å være helt dagen for guttene våre i dag. Nå får vi håpe på motivasjonsord i pausen og at de kommer på banen i andre omgang og viser seg slik vi er vandt til å se dem i Nye Loen.

Hjemmelaget fikk den desidert beste starten på kampen, men vi kjempet oss sakte men sikkert inn og går til pause med 14 mål mot Runar’s 16.

Pause: Runar Sandefjord vs Nærbø 16-14.

Vi starter andre omgangen i overtall, og åpner med å sette ballen direkte i mål. Omgangens første minutter startet bra for Nærbø, Runar viser derimot ingen tegn på å legge seg bakpå. Selv i undertall er det Runar som får ballen i mål flest ganger, og etter de første 10 spilleminuttene står det 22-18 til Runar. Nå må vi finne det ekstra giret og vise at vi kan gi #blodsnåttogjuling også på bortebane om vi skal ta poeng med oss hjem.

Rett før det er spilt 13 minutter legger Marc timeout kortet på bordet for andre gang i kampen. Stillingen er 24-19 til Runar. Sindre har tydelig blitt motivert og setter 2mål de påfølgende 20sekundene. Theodor henger seg på og smeller ballen i mål. Intensiteten har økt i forsvar, og vi jobber bedre opp i angrep – muligheten for poeng er der fortsatt.

På stillingen 26-25 til Runar ber hjemmelaget om timeout. Nå puster vi dem i nakken, og må holde tempoet oppe de siste 10 minuttene om vi skal klare og snu det til seier. Mike setter ballen i mål og vi ligger for første gang i kampen likt. Like etter får vi en 2minutters utvisning og staffekast mot oss, nok en gang ligger vi bak.

Når det er 7 spilleminutter igjen, og stillingen står 27-26 til Runar Sandefjord er det vår tur til å be om nok en timeout. Vi åpner med å putte ballen i mål, men følger opp med å slippe inn to. Vi stresser og klusser i angrep og går på flere tekniske feil. Når det gjenstår 2 spilleminutter ligger Runar foran med to, og der ser mørkt ut. Enda en timeout, etterfulgt av mål for Runar.

Vi kjemper oss inn i kampen, men kommer aldri opp i ledelse og Runar Sandefjord blir for sterke i dag og vinner med 2mål. Nå må vi riste av oss skuffelsen og sette fokus på neste kamp som spilles allerede på onsdag, da får vi besøk av Halden og håper på #fullhall.

Tord Aksnes Lode blir fortjent kåret som Nærbø’s beste spiller.