Favorittene innfrir! – Nærbø

Favorittene innfrir!

Nærbø Herrer vs Falk Horten 30-21.

Da vi var på besøk hos Falk Horten i Holtanhallen i oktober 2018 ble resultatet 29-27 i favør Falk Horten. Nå er Falk Horten på besøk i Nye Loen, og med mer erfaring og revansjelyst er Nærbøguttene klare for #blodsnåttogjuling. For første gang i eliteserien må vi finne oss i å være kampens favoritter, og trener Marc Uhd sier selv til Jærbladet at vi bør klare og vinne kampen om vi bare har hodet med oss. Med seier i dag har vi 13poeng i banken, og dersom FyllingenBergen slår Haslum i kveld kan vi hvile over «kvalikstreken» for en stund.

Før kamp ligger Falk Horten på en 11.plass, med 6.poeng. Nærbø ligger hakket over på en 10.plass, med 11.poeng.

Falk Horten starter med ball, men Vegard Bakken Øien åpner med redning – vi går opp i angrep og henter kampens første mål. Det er tøffe tak allerede fra start, og etter bare 4minutter får vi straffekast som Tord Aksnes Lode setter sikkert i mål. 3-1 til Nærbø. Det hagler gule kort og 2minuttere, men vi får ballen i mål oftere en Falk og etter 10 minutter er stillingen 6-3. Starten av kampen går akkurat som vi håpet den skulle. Falk legger time-out kortet i bordet etter 12 minutter og publikum i hallen holder lyden oppe mens de venter på at kampen skal gå i gang igjen.

Vi jobber bra i forsvar, og målvakt Vegard redder det som kommer mot ham. Etter 16minutter har Falk bare fått inn 4mål, mot våre 10. Lyden i publikum øker i takt med Nærbøscoringene, fortsetter det slik kommer taket i Nye Loen til å lette!
Nærbø presser på, og Falk Horten gjør feil på feil. Theodor Svensgård henter en passning vi ser ut til å miste og setter den selvsikkert i mål. Han jubler opp mot publikum i kjent stil, og de svarer med et jubelrop som vitner om at vi har Norges beste publikum! Falk legger nok ett time-out kort i bordet, men til liten nytte. Det meste ser ut til å fungere for Nærbøguttene i kveld, og vi går til pause med en meget komfortabel 9 måls ledelse.

Pause: Nærbø – Falk Horten 17-8.

2.omgangens første scoring kommer fra Falk Horten, men Nærbø svarer på direkten med Preben Leander Nord-Varhaug. Gleden er derimot kortvarig, da han får direkte rødt kort like etter. Det spilles tøft og kort tid etter får vi også en 2minutters utvisning på Mike W. Lønne. Vi legger oss ikke bakpå av den grunn, men fortsetter å putte ballen i mål. 6 minutter inn i 2.omgang er stillingen 20-11, på tross av en tøff start på omgangen. De neste 5minuttene klarer vi ikke få mer en 1mål, heller ikke Falk klarer mer en 2mål. Vi leder komfortabelt fortsatt, men nå gjøres det mye feil på begge lag og vi har vanskelig for å få ballen i mål.

Først etter 13 minutter løsner det, og vi får inn 2 kjappe mål. Speaker oppfordrer de 1451 tilskuerne til å lage enda mer lyd for å hjelpe gutta med det ekstra giret. Det scores litt i begge ender, men det er aldri skummelt for Nærbøguttene som har taket på Falk hele veien. Det står 26-17 etter 21 spilleminutter. Mye skal gå galt om dette ikke skal holde helt inn. Etter 27 minutter på stillingen 27-19 er det helt sikkert at de to poengene blir igjen på Nærbø. Publikum reiser seg og heier gutta frem de siste minuttene, og når kampen blåses av er stillingen 30 – 21!

Nærbø’s beste spiller er Vegard Bakken Øien – Vel fortjent!

Neste kamp: Søndag 10.02 kl 18.00. Runar Sandefjord – Nærbø Herrer i Runarhallen. Live sending på jbl.no. (Gratis for alle Jærbladets abonnementer).