Blink i årets første seriekamp. – Nærbø

Blink i årets første seriekamp.

Nærbø Herrer vs FyllingenBergen 28-19.

Etter en lang juleferie og god opplading med treningsleir i Danmark og treningskamper mot lokale lag er alt duket for nok en håndballfest i Nye Loen. Med 20åringenes NM-gull og seieren mot Elverum i en fullsatt Nye Loen ferskt i minnet er forventningene store til årets første seriekamp mot FyllingenBergen. Forrige gang vi møtte bergenserne ble det et knepent ettmåls tap (27-26), noe gutta garantert er sultne på å revansjere i dagens kamp.

Før kampstart ligger FyllingenBergen på en 5.plass med 15poeng, mens Nærbø ligger på 10.plass med 9poeng. Skal vi komme oss opp fra kvalik plass må vi hente 2poeng i kveldens kamp.

«Himmelen æ blåe» spilles på anlegget og spillerne entrer banen. Årets første eliteseriekamp er i gang!

Kampens første mål dunkes inn av Tord Haugseng etter 2,5 minutt- Fyllingen svarer momentant og det står 1-1 etter 3 spilleminutter. Tempoet er høyt fra start, og det ser ut til å lage kluss for begge lag. Ballen havner oftere utenfor banen enn som skudd på mål. Fyllingen får mest ut av de første minuttene og leder 3-1 etter 6minutter. I det 12 minutt kommer et kontringsmål av Andreas Haugseng, etterfulgt av en redning av Halvor Elias.

Stillingen er nå 4-4. Gode keeperredninger i begge ender gjør at det er vanskelig for begge lag å få ballen i mål. Theodor setter inn 5-4 målet til Nærbø etter 15 minutter, og Fyllingen tar time-out like etter.
Godt forsvarsspill og keeperredninger av Nærbø gjør at Fyllingen bare får inn ett mål de første 5minuttene etter time-out, mens Nærbø er kjappe opp i angrep og scorer tre mål på samme tid. Etter 22minutter setter Tord Haugseng det niende målet for Nærbø, og Fyllingen får samtidig en 2minutters utvisning. 23 minutter inn i kampen er stillingen 9-5 til Nærbø.

Halvor Elias gjør livet surt for gjestene fra Bergen, med den ene redningen etter den andre.. På samme tid jobber resten av gutta bra oppover i angrep og går dermed til pause med en fin 4 måls ledelse.

Pause: Nærbø 13-9 FyllingenBergen.

Nærbø starter andre omgangen med et smell og Tord H. setter inn sitt fjerde mål etter 20 sekunder. I andre enden vokter Halvor Elias buret – og slipper ingen inn. Fyllingen får sitt første mål etter 3,5 minutt. Nærbø fortsetter å lage mål, og når Mike leker ballen inn i mål på straffe etter 6,5 minutt er vi oppe i en 7 måls ledelse. Tempoet holdes høyt, og begge lag får ballen i mål. På tross av et tøft Fyllingen forsvar klarer Nærbø å sette ballen i mål, og det står 21-16 etter 14 minutter. Fyllingen får rødt kort og Tord H. putter ballen i mål på straffe og Nærbø går opp i en 6måls ledelse.

Fyllingen tar time-out etter 15minutter. De mister ball i påfølgende angrep, og Nærbø benytter sjansen til å sette to kjappe det første minutter etter time-out. Nærbø viser frem sin beste side og fortsetter å putte mål, samtidig står de godt i forsvar. Stillingen er 25-18 etter 22 spilleminutter.

Marc legger time-out kortet på bordet 24 minutter inn i andre omgang på stillingen 26-19. Også Nærbø roter bort ballen i angrepet etter time-out. Fyllingen roter bort sjansen sin, og Nærbø har igjen ballen. Speaker oppfordrer publikum til å reise seg når Nærbø er i angrep – og 1106 tilskuere heier gutta frem. Kluss i begge ender gjør at det blir 4 målløse minutter, før Nærbø banker inn sitt 27 mål til stor jubel fra tribunen.

Publikum reiser seg de siste to minuttene av kampen, og «Himmelen æ blåe» spilles mens gutta snur seg og takker for støtten.
Nærbø styrer showet hele andre omgangen, og har et godt grep om Fyllingen til siste slutt – kampen ender 28-19 i favør Nærbø!

Nå må vi bare følge samme sti, og hente 2 poeng fra Falk Horten som kommer på besøk allerede på søndag!