Himmelen er blå…..med et ørlite skjær av rødt – Nærbø

Himmelen er blå…..med et ørlite skjær av rødt

Solveig Jåstad tar bilde på hver hjemmekamp, og fikk med seg den magiske opplevelsen vi fikk igår. Her er hennes betraktning av et enormt STOLT ØYEBLIKK i Nærbø IL sin historie!

Vi hadde oppfordret Nærbøpublikumet til å slå publikumsrekorden denne 2. søndagen i advent. Det klarte vi ikke, men de 1275 som møtte opp fikk oppleve et aldri så lite julemirakel.

Et Nærbølag som hadde tatt 4 av 4 mulige poeng den siste uken stod foran en oppgave som de færreste trodde var mulig.  Elverum, som har vært et av de ledende herrelagene i  Norge de siste årene, mot et nyopprykket lag– det skulle holde hardt å ta poeng i dag. Til og med lokal presse meldte før kampen at publikum i hallen nok måtte belage seg på tap.

Kampen startet i stort tempo, etter 5 minutter stod det 1-4 til Elverum og mange tenkte nok at det var sånn det skulle bli denne kvelden. Men det hadde ikke Nærbølaget tenkt. Båret frem av et publikum som satte en høylytt standard fra første kast krøp de seg nærmere og nærmere Elverum. Etter halvspilt 1.omgang setter Tord Haugseng inn sitt tredje av totalt ni mål og hjemmelaget leder 7-6. Derfra så Nærbø seg aldri tilbake, knallhard kjemping både i angrep og forsvar pluss en glitrende Vegard Bakke Øien bakerst gav 16-13 ledelse til pause.

Etter hvilen fortsetter kampen i samme spor. Og da mener vi virkelig kampen – Nærbø opprettholder sin forsvarskrig samtidig som de putter mål fremover. Men krig krever ofte sine ofre – i dag ble det 3 røde kort og 8 utvisninger som gir Elverum pusterom og anledning til å krympe avstanden på måltavla. Halvor Elias kommer inn mellom stengene og gjør sine saker bra, men klarer ikke forhindre at Elverum går opp i ledelsen når det gjenstår 5 minutt.

De siste minuttene står hele publikumet i Nye Loen og heier guttene frem. Først gjennom ny ledelse 29-28 ved Andreas Horst Haugseng når det stod 28.40 på klokka, så frustrasjon og fortvilelse når det tredje røde kortet ble delt ut – før taket løftet seg når Mike W. Lønne satte inn 30-28 med 8 sekunder igjen. Da betød det ingenting at et siste langskudd fra Elverum snek seg inn og fastsatte resultatet til 30-29.

Bilde: Andreas Haugseng i øyeblikket før han scorer århundrets mål i Nye Loen.

Sjelden har Nye Loen eksplodert som den gjorde når sluttsignalet gikk!